Alışveriş Sepeti

0

Sepetiniz Boş

Mağazaya Git
Close
Kış Aylarında Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kış Mevsiminde Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Kışın soğuk hava, rüzgar ve bina içi ısıtma sistemlerinden dolayı saçlar olumsuz etkilenebiliyor. Ancak doğru bakım yöntemleriyle saçlarınızı sağlıklı tutabilirsiniz.

  • Saç tipinize uygun ürünler kullanın: Saçlarınızın kışın daha fazla neme ihtiyacı vardır. Saç tipinize uygun şampuan ve saç kremi kullanarak saçlarınızı nemlendirebilirsiniz. 

Ürün önerisi*
         Lapien’s Günlük Canlandırıcı Tuzsuz Şampuan;
Her saç tipi için derinlemesine temizleyici ve yapılandırıcı tuzsuz şampuan. İçeriğindeki mineraller, provitamin b5, mısır, soya, buğday proteinleri ile zenginleştirilmiştir. Özel formülü ile kuru cansız saçları besler, onarır nemlendirir, saçı parlak, hacimli , yenilenmiş ve arınmış olarak bırakır.Saçınızın güçlü, doğal ve canlı uzamasını destekler. Keratin bakımı veya brezilya fönü öncesi ve sonrası için kullanıma uygundur. Özel tuz içermeyen sülfatsız formülü ile saçın yıpranmasına engel olur , Saçı ağırlaştırmadan nemlendirir, hafif dokusu kolay uygulama ve durulama sağlar. Tuzsuz formülü ile saçın PH dengesinin bozulmadan kalmasını sağlar.

  • Ölçülü su kullanımı: Sıcak su saç derisini kurutabilir ve saçları zayıflatabilir. Yeteri miktarda, saç derinizin yapısına uygun sıcaklıkta su kullanarak saç derisini koruyabilir ve nem dengesini koruyabilirsiniz.
  • Düzenli Kesim: Saç uçlarındaki kırıkları önlemek için düzenli aralıklarla saçlarınızı kestirmeyi unutmayın. Bu, saçlarınızın daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır.
  • Islak saçı taramak: Islak saçı taramak, kuru saça göre daha nazik bir yöntemdir. Saçlarınızı yavaşça tarayarak kırılma riskini azaltabilirsiniz.

Kış ayları saçlarınızı nasıl etkiliyor?

Kış ayları soğuk hava, nem oranının düşük olması ve evlerin sık sık ısıtılması nedeniyle saçlarınıza zarar verebilir.
Kuruma ve kırılma: Soğuk hava ve bina içi ısıtma sistemleri saçınızı kurutup kırılmasına neden olabilir. Saçınızın nem dengesini korumak için nemlendirici ürünler kullanabilirsiniz.

  • Statik elektrik: Kış aylarında saçlarınız statik elektriğe yatkındır. Statik elektriği önlemek için doğal saç ürünleri kullanabilir veya saç fırçanızı biraz saç spreyi ile nemlendirebilirsiniz.

Saç derisi sorunları: Soğuk hava saç derisinin kurumasına neden olabilir. Saç derisini nemlendirmek için uygun saç yağları veya maskeleri kullanabilirsiniz. Kış aylarında en sık karşılaşılan sorunlardan biri de saç köklerinin kurumasıdır.

• Soğuk hava ve ısıtma sistemleri: Kış aylarında soğuk hava ve iç mekan ısıtma sistemleri saç derisini kurutur.
• Kimyasal ürünler: agresif kimyasallar içeren şampuanlar veya saç boyaları saç köklerini kurutabilir.
• Yetersiz nemlendirme: Saç köklerinde doğal yağ bezleri yoktur, bu nedenle düzenli nemlendirme önemlidir.
• Stres ve genetik faktörler: Stres ve genetik faktörler de saç köklerinin kurumasına neden olabilir.

Kurumayı önlemek için nemlendirici ürünler kullanmalı, saç bakımına dikkat etmeli ve uygun şampuanları seçmelisiniz.

Kışın Saçların Nem Dengesi Nasıl Korunur?

Çok nemlendirici ürünler: Kış aylarında saçlarınızın nem dengesini korumak için çok nemlendirici saç maskeleri ve yağları kullanabilirsiniz. Saç kreminin sık kullanımı: Saçınızın uçlarına düzenli olarak saç kremi kullanırsanız saçlarınızı besleyebilir ve nemlenmesini sağlayabilirsiniz.

  • Nemi kontrol edin: İç mekan ısıtma sistemleri saçlarınızdaki nemi azaltabilir. Nemi düzenlemek için nemlendirici kullanabilirsiniz.

Kışın saç dökülmesi artarsa ne yapmalı?

Saç derinizi temiz tutun: Saç derisindeki yağ ve ürün kalıntıları saç dökülmesine neden olabilir. Temiz içerikli, canlandırıcı şampuan kullanarak saç derinizi temiz tutun.

Ürün Önerisi*
Lapien’s Dökülme Önleyici Şampuan
Dökülme önleyici şampuan saç yapısını destekleyerek bakım yapar.
E vitamini, Kafein, ve Arjinin içeren özel förmülü ile saçların kökten uca güçlenmesine destek olur. Saç dökülmesini önlemeye , ekstra direnç sağlamaya yardımcı olur. Saçınızın hacim kazanmasını destekler. Lapien’s dökülme önleyici şampuan saçların güçlenmesine, kalınlaşmasına ve dökülmeye meyilli saçların dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Dengeli beslenme: Saçınızın sağlığı genel sağlığınızla doğrudan ilgilidir. Dengeli bir beslenme saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir. Protein, demir ve vitamin açısından zengin besinler yemeyi unutmayın.
Stresten kaçının: Kış ayları çoğu zaman stresli olabilir. Ancak stres saç dökülmesini artırabilir. Stresten kaçınmak için rahatlama aktivitelerini ve egzersizleri deneyin. Kışın saç dökülmesini önlemenin üç etkili yöntemi:

Saç derisini nemlendirin: Kış aylarında soğuk hava ve iç mekan ısıtma sistemleri saç derisini kurutabilir. Kuru saç derisi saç dökülmesini artırabilir. Bu nedenle saç derisini nemlendirmek önemlidir. Saç derisine masaj yaparken saç maskeleri veya doğal yağlar içeren nemlendirici ürünler kullanabilirsiniz. Böylece saç kökleri daha sağlıklı bir ortamda kalır.
• Dengeli beslenme: Saç dökülmesi genellikle vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerinin eksikliğiyle ilişkilidir. Kış aylarında vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmek saç sağlığına olumlu etki yapar. Özellikle demir, çinko, omega-3 yağ asitleri ve biotin içeren besinler saç dökülmesinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Yeterli su içmek saç sağlığı açısından da önemlidir.

Düzenli saç bakımı: Kış mevsiminde saçlarınıza düzenli bakım yaparak koruma altına almanız önemlidir. Islak saçı taramak, saç maskesi uygulamak, uygun şampuan ve saç kremlerini kullanmak saçın nemini korur. Ayrıca düzenli saç kesimi saçların kırılmasını önler ve daha sağlıklı saçların olmasını sağlar.
Bu yöntemleri düzenli olarak kullanarak kış aylarındaki saç dökülmelerini en aza indirebilirsiniz

 

Related post

Sepete başarıyla eklendi!

img

Fiyat :

Adet :

Sepet Toplamı :

bulunuyor sepetinizde

Sepet Toplamı :